Haber

Türk Mutfağı Haftası İznik Gölü’nde Kutlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen “Türk Mutfağı Haftası” İznik’te göl kenarında düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, İznik Başkan Yardımcısı Zeliha Pest, Bursa Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Abdülkerim Baştürk, İznik Müze Müdürü Ahmet Türkmenoğlu, İznik Yerel Hareket Kümesi Dernek Lideri Ahmet Kaya ve yönetimi, TKDK Temsilcileri, İznik Belediyesi yetkilileri, basın mensupları ve davetliler katıldı.

İznik Belediyesi tarafından Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkılarıyla hazırlanan ve İznik’te yöre halkının mutfağında pişirilen yemeklerden oluşan “İznik Yemek Kültürü Kitabı”nın tanıtıldığı etkinlikte, İznik’in coğrafi işaretli eserleri sergilendi. ilçe de tanıtıldı. 21 – 27 Mayıs 2023 tarihleri ​​arasında kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” başlamıştır. “Türk Mutfağı Haftası” bu yıl ikincisi düzenleniyor. Tema ise “Sürdürülebilir Türk Mutfağı: İsrafsız, Klasik, Sağlıklı” olarak belirlendi.

İznik Sahili’nde gerçekleştirilen etkinlikte Coğrafi İşaretli Müşküle İğne Oyaları ve İznik Çinileri ile Coğrafi İşaret süreci devam eden Derbent Dokumaları eşliğinde sunumlar yapıldı. Coğrafi İşaretli İznik Müşküle Üzümünün yapraklarına sarılan yaprak sarmalar, İznik’in Göllüce Mahallesi’nde yetişen eşsiz enginarlar, Ekmek Köfteler, Nohutlu Tepsi Mantı ve Cevizli Baklava damakta unutulmaz tatlar bıraktı.

Türk Mutfağı Haftası ile ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından 100. Tarifler”. Artık her yıl 21-27 Mayıs tarihleri ​​arasında kutlanacak. Bu eşsiz lezzetler ve görüntüler eşliğinde bu haftanın bir gününü İznik’te hediye ediyoruz” dedi.

İznik Belediye Başkan Yardımcısı Zeliha Pest ise yaptığı konuşmada, “İznik Belediyemizin Bursa İl Kültür ve Turizm’in katkılarıyla hazırladığı bu çalışma, şehrimizin mutfak hafızasını bir nebze de olsa kayıt altına alma çabasıydı. Müdürlük. Turizm olduğu iddia edilen antik kentte evlerde ne pişiyor sorusunun cevabı bu kitapta. Bu anlamlı haftada sizlerle birlikte bunun tanıtımını yapıyoruz.”

Örgütün ortağı olan İznik Yerel Eylem Kümesi Derneği Lideri Ahmet Kaya ise yaptığı konuşmada, “TKDK desteğiyle kurduğumuz Derneğimiz ile yerel değerlerimizi geliştirmek, kayıt altına almak ve tanıtmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İznik’te. İlçemizin gastronomi konusundaki eksikliklerini gidermek ve bu alanda varlığını hissettirmek adına bugün Türk Mutfağı Haftası’nı kutluyoruz. İznik Belediye Başkanımız Kağan Mehmet Usta’nın desteği ve vizyonuyla hayata geçirdiğimiz çalışmamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Dış Bonolar Daire Başkanı Abdülkerim Baştürk yaptığı konuşmada, “Bursa sadece bir sanayi ve sanayi şehri değil, aynı zamanda bir turizm şehridir. Tüm paydaş kurumlarımızla tüm turistik değerler konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Teşekkür ederim. Hayırlı olsun” dedi.

Etkinlikte konuklara “İznik Yemek Kültürü” kitabı dağıtılırken, ulaşmak isteyenler için İznik Belediyesi Resmi Web Sitesinde link oluşturuldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu