Baymak, LEED Gold Sertifikasını aldı
Baymak, alanda yaptığı uygulamalarla güç tasarrufu, su tüketimi, ekipman seçimi ve iç hava kalitesi performansını iyileştirerek çevresel etkilerini azaltan binalar için Amerikan Yeşil Bina Kurulu (USGBC) tarafından LEED Gold Sertifikası’na layık görüldü. 30 bin metrekarelik üretim tesisi ve ofis katı dahil.
Enerji dönüşümünün öncüleri arasında yer alan Baymak, daha sürdürülebilir bir dünya için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda 2021 yılında ofis katında başlattığı çevreci uygulamaları sürdüren Baymak, 30 bin metrekarelik üretim tesisi ve ofis katı, Amerikan Yeşil Bina Kurulu (USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasına sahiptir. Altın Sertifikasını aldı.
“Attığımız her adımda çevresel etkilerimizi dikkate alıyoruz”
Yeşil bina sertifikasyon sistemleri daha az elektrik ve su tüketimi için bir yol çizerken; İnsanları daha sağlıklı ortamlarda vakit geçirmeleri için de yönlendirdiğine değinen Baymak Sürdürülebilirlik İrtibat Müdürü Elif Parıltı Akıncı, “Amerikan Yeşil Bina Kurulu, yeşil binaların karbon salınımını engellediğini vurgulamaktadır. Enerji ve kaynak kullanımının yanı sıra atık ve emisyon üretiminde binaların payı düşünüldüğünde bu tasarruflar son derece değerlidir. Biz de Baymak’ın ‘Sürdürülebilir Gelecek’ ilkesi doğrultusunda enerji verimli, ekonomik iklimlendirme çözümleri üretmenin yanı sıra, attığımız her adımda çevresel etkilerimizi A’dan Z’ye kesinlikle dikkate alıyoruz.”
Akıncı, sözlerine şöyle devam etti: “Zamanımızın çoğunu işte geçiriyoruz. Bu süre zarfında çeşitli ihtiyaçlarımız için elektrik, ısı ve su tüketiriz. Ayrıca kapalı mekanlarda soluduğumuz hava kalitesi öncelikle sağlığımızı ve çalışma performansımızı etkiler. Üretim tesisimizin ve ofisimizin yer aldığı 30.000 metrekarelik Genel Müdürlük binamızla LEED Gold Sertifikası’na layık görülmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Sürdürülebilirlik önümüzdeki dönemde de başta çevre olmak üzere tüm boyutlarıyla gündemimizde yer almaya devam edecektir. Çalışmalarımızın kapsamını her geçen gün genişleterek daha iyi bir gelecek için analizler üretmeye devam edeceğiz.”
İnsan sağlığını ve binaların çevreye verdiği zararı en aza indirmek için yeşil sertifikalı projeler ve çevre dostu yeşil bina derecelendirme sistemleri oluşturulmuştur. Sürdürülebilirliğe önem veren firmalar ve yüklenicileri, gönüllülük ve mutabakata dayalı bu sistem çerçevesinde belirlenen standartlar doğrultusunda, konvansiyonel binalara göre güç verimliliği yüksek, su tasarrufu sağlayan, sağlıklı ve performansı yüksek binalarda çalışmayı tercih etmektedir.
LEED Sertifikası nedir?
Amerikan Yeşil Bina Kurulu tarafından geliştirilen LEED Sertifikasyon sistemi, binaların ve iç mekanların çevre dostu ve sürdürülebilirlik kriterlerine uygun olarak tasarlandığını, inşa edildiğini ve işletildiğini belgeleyen, dünya çapında kabul gören bir sistemdir. İç yaşam kalitesi, su verimliliği, aydınlatma sistemleri gibi birçok başlık altında incelenen yapılar, bu alt başlıklarda aldıkları puanlara göre Sertifikalı, Gümüş, Altın ve Platin olmak üzere 4 seviyede ödüllendiriliyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı